ΥΛΙΚΑ

• 1 πακέτο φύλλο κρούστας (8 φύλλα)

• 1/3 φλ. βούτυρο

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• 500 γραμ. μοσχάρι πολύ ψιλοκομμένο ή χοντροκομμένο κιμά

• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

• 2 κ.σ. φρυγανιά

• αλάτι

Για το μείγμα μπαχαρικών

• 1 κ.γλ. κύμινο

• 1 κ.γλ. σκόνη κάρυ

• 1 κ.γλ. πιπέρι καγιέν

• 2 πρέζες κανέλα

• 1 πρέζα μπαχάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα κρεατοπιτάκια με φύλλο κρούστας, ζεσταίνουμε πρώτα 2 κ.σ. βούτυρο με το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρέας πολύ καλά για 4’-5’. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφήνουμε να μαραθεί σε μέτρια φωτιά για 5’-6’ λεπτά να πιει τα υγρά του. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών και το αλάτι. Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβουμε σε 4 λωρίδες. Βουτυρώνουμε μία- μία λωρίδα καλά και τη διπλώνουμε. Αραδιάζουμε ελάχιστη γέμιση. Πρέπει να είναι πολύ λεπτά σαν πουράκια. Τυλίγουμε σε ρολό χωρίς να κλείσουμε μέσα τα πλαϊνά. Απλά τσιμπάμε τις άκρες με τα δάχτυλα. Πρέπει να είναι μακριά και πολύ λεπτά, ανοιχτά στις άκρες, όχι τυλιγμένα.

Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο για δύο μέρες ή στην κατάψυξη για δύο μήνες.

Αραδιάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα. Τα αλείφουμε πολύ καλά με το υπόλοιπο βούτυρο. Τα ψήνουμε πολύ καλά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20’-25’ να ροδίσουν καλά. Ζεστά είναι απίθανα αλλά και κρύα παραμένουν τραγανά και φανταστικά. Συνοδέψτε τα με ντιπ γιαούρτι ή ντομάτα.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr