ΥΛΙΚΑ

• 1 κιλό πέρκα (φιλέτα πέρκας)

• 6 πατάτες

• το χυμό από 2 μέτρια λεμόνια

• 2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη (ή λίγη αποξηραμένη ρίγανη)

• 1/2 φλ. ελαιόλαδο

• αλάτι

• πιπέρι

• 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη λεμονάτη πέρκα στο φούρνο με πατάτες, στεγνώνουμε πρώτα καλά το κάθε φιλέτο πέρκας σε απορροφητικό χαρτί.

Τα βάζουμε σε πιάτο, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα σκεπάζουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τα ψήσουμε.

Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε φέτες του 1 εκατ. και τις βάζουμε σε ταψί. Τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε τις πατάτες και τις απλώνουμε σε μια στρώση. Τις περιχύνουμε με 1 φλ. νερό.

Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 45′ να μαλακώσουν.

Ξεσκεπάζουμε το ταψί, ελέγχουμε αν ψήθηκαν οι πατάτες. Ακουμπάμε τα φιλέτα πέρκας πάνω στις πατάτες. Σκεπάζουμε με φέτες λεμονιού τα φιλέτα. Ψήνουμε για 10′ επιπλέον.

Σερβίρουμε την πέρκα με τις πατάτες όσο το ψάρι είναι ακόμα ζεστό και ζουμερό.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr