ΥΛΙΚΑ
- 2 φλ. ρύζι για πιλάφι
- 5 φλ. ζωμό κότας
- 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
- 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 κ.γλ. στίγματα κρόκου Κοζάνης
- 1/2 λεμόνι
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σπυρωτό ριζότο, βάζουμε πρώτα το ζωμό σε κατσαρόλα να πάρει βράση. Ξεπλένουμε το ρύζι σε λεπτό σουρωτήρι να φύγει το άμυλο μέχρι το νερό που τρέχει να βγαίνει διάφανο. Στη συνέχεια, στύβουμε πάνω στο ρύζι το λεμόνι. Αφού πάρει βράση ο ζωμός, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και αλατοπίπερο. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε έως ότου εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια ρυζιού. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι να αφρίσει και το ρίχνουμε πάνω στο σπυρωτό πιλάφι. Προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
Το σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.