ΥΛΙΚΑ

  • 2 τεμάχια ψαρονέφρι
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 1 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 σκ. σκόρδο
  • ½ κούπα κόκκινο κρασί
  • 1 κύβο βοδινό
  • ½ κούπα ζεστό νερό
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια
  • 1 κ.σ worcesteshire sauce
  • 1 κ.σ σόγια σος
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζητάμε απ τον χασάπη μας να μας καθαρίσει τα παραφίλετα από το ψαρονέφρι.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και 1 κ.σ βούτυρο να ζεσταθούν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι ολόκληρο χωρίς να το κόψουμε.

Σοτάρουμε καλά απ όλες τις πλευρές, περίπου 3 λεπτά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.

Πασπαλίζουμε το τηγάνι μας με αλεύρι και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό που τον έχουμε διαλύσει στο ζεστό νερό, προσθέτουμε την σόγια και την worcesteshire.

Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε βάζοντας τα μανιτάρια.

Βγάζουμε τα ψαρονέφρια, κόβουμε σε μενταγιόν(φέτες) 3 πόντων, το κάθε ψαρονέφρι στα 4 κομμάτια και τα επιστρέφουμε στο τηγάνι για να ψηθούν άλλα 2 λεπτά.

Σερβίρουμε στο πιάτο βάζοντας το ψαρονέφρι και από πάνω την σάλτσα μανιταριών.