Είναι μια σούπα φθινοπωρινή γεμάτη βιταμίνες, που μπορούν να την φανέ και τα μωρά. Εσείς δεν έχετε παρά να επιλέξτε τα λαχανικά που αγαπάτε και φτιάξτε την σε 20′.

ΥΛΙΚΑ

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

• 1 πράσο (ψιλοκομμένο)

• 2 κλωνάρια σέλερι (σε φέτες)

• 2 καρότα (σε καρέ)

• 1 πατάτα (σε καρέ)

• 1 κολοκύθι (σε καρέ)

• 1 μικρό λάχανο (χοντροκομμένο)

• λίγο σέλινο (ή μαϊντανό)

• αλάτι

• πιπέρι

• λεμόνι για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κλασική δυναμωτική χορτόσουπα, χρησιμοποιούμε λαχανικά κοινά, που έχουμε όλοι στο σπίτι. Γι αυτό αν κάτι από τα παραπάνω δεν το έχετε και θέλετε να φτιάξετε χορτόσουπα μην αγχωθείτε. Να χρησιμοποιήσετε στη χορτόσουπα τα λαχανικά, που έχετε πρόχειρα και αυτά που αγαπάτε περισσότερο.

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά καρέ. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά για 3-4′ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν τελείως τα υλικά. Σκεπάζουμε και βράζουμε τη σούπα για περίπου 25′ μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα βότανα.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, σε ζεστά μπολ. Λίγο λεμόνι στη σούπα ή εναλλακτικά λίγο τριμμένο τυρί ή μια κουταλιά γιαούρτι σε κάθε μπολ απογειώνει τη γεύση.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μικρό ζυμαρικό ή κοφτό μακαρονάκι όπως βάζουν στην Κέρκυρα, κριθαράκι όπως βάζουν στη Πάρο, τραχανά όπως βάζουν στη Στερεά Ελλάδα ή κουσκούς λαχανικών όπως βάζουν στη Μακεδονία και ντομάτα.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr