ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό ποντίκι
- 2 λίτρα νερό
- 2 κρεμμύδια
- 3 κλωνάρια σέλερι
- 2 καρότα μεγάλα
- 2 πατάτες μεγάλες
- 1 φλ. χυμό ντομάτας
- 1 φλ. κριθαράκι ψιλό, προβρασμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κύβους βοδινού διαλυμένους σε 1/2 κούπα χλιαρό νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το νερό να βράσει σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε το κρέας σε κύβους 3 εκατοστών, τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε και βράζουμε για 40 λεπτά. Ανά διαστήματα ξεκαπακώνουμε και ξαφρίζουμε.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα υπόλοιπα λαχανικά σε κύβους. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε τη σούπα για 15-20 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να ετοιμαστεί.