ΥΛΙΚΑ

• 4 αυγά

• 125 γραµ. βούτυρο (μαλακό-σε θερμ. δωμ.)

• 6 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κύβους

• 2 φλ. γραβιέρα (τριμμένη)

• 1/2 φλ. γάλα σε θερμ. δωμ.

• 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

• 3 κ.σ σχοινόπρασο

• 1 κ.γλ. αλάτι

• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το αλμυρό κέικ, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ για 3-4΄ να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη γραβιέρα. Δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά. Εναλλάξ ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε, τέλος, με ένα κουτάλι ανακατεύουμε στο μείγμα το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το σχοινόπρασο.

Αλείφουμε με βούτυρο και αλευρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 175Ο  C σε αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 50΄, έως ότου μπήγοντας τη μύτη του μαχαιριού αυτή να βγαίνει στεγνή (δείγμα ότι το κέικ ψήθηκε καλά).

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr