ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμ. ταλιατέλες
  • 1 (300-350 γραμ.) ψαρονέφρι
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10-12 λιαστές ντομάτες (λαδιού) κομμένες στη μέση
  • 6 ασπρομάνιταρα κομμένα σε φέτες
  • 2/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κλαδάκι θυμάρι ή δεντρολίβανο
  • 200 γραμ. ανθότυρο σε τρίμματα ή τυρί κρέμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε τις ταλιατέλες με ψαρονέφρι, κόβουμε πρώτα το φιλέτο σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ολόκληρο. Αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε για 2΄σε δυνατή φωτιά και σβήνουμε με το κρασί. Αρωματίζουμε με το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή το αλάτι γιατί οι λιαστές ντομάτες είναι αρκετά αλατισμένες). Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Αφήνουμε να βράσουν για 1΄. Αραιώνουμε τη σάλτσα με λίγο από το νερό, που έβρασαν τα ζυμαρικά. Τέλος προσθέτουμε το ανθότυρο σε τρίμματα ή το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως τρίβοντας πιπέρι και στάζοντας λίγο ελαιόλαδο.