ΥΛΙΚΑ
- 500 γραμ. πένες
- ελαιόλαδο
- 2 κομμάτια πανσέτα
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 καυτερή πιπερίτσα
- 2 φλ. τριμμένες ντομάτες
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- τριμμένο τυρί
- λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρέσκοτριμμένο πιπέρι
- 125 γραμ. τριμμένη μοτσαρέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε τις πένες amatriciana (αματριτσιάνα) ψιλοκόβοντας πρώτα σε καρεδάκια την πανσέτα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την πανσέτα. Την βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ροδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπερίτσα.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες. Βράζουμε για 6-7 λεπτά να πυκνώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πανσέτα.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε (κρατάμε λίγο από το νερό τους) και τα προσθέτουμε στην σάλτσα. Αν χρειαστεί αραιώνουμε με λίγο από το νερό ζυμαρικών.
Πασπαλίζουμε τις πένες amatriciana με τυρί και βασιλικό ψιλοκομμένο.