ΥΛΙΚΑ

Για την μαρέγκα

• 5 ασπράδια μεγάλων αβγών

• 350 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

• 2 βανιλίνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί. Απλώνουμε τη λευκή ζάχαρη πάνω στη λαδόκολλα και μεταφέρουμε στο φούρνο. Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη για 7-8 λεπτά στους 180°C. Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Αδειάζουμε τα ασπράδια μέσα στον κάδο του μίξερ και ξεκινάμε να χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση. Όχι όμως στην πιο δυνατή ταχύτητα του μίξερ. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη ενώ χτυπάμε. Κατά τη διάρκεια, σταματάμε το μίξερ και με μια σπάτουλα κατεβάζουμε το υλικό που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του κάδου. Μόλις η μαρέγκα είναι έτοιμη την μεταφέρουμε στη λαδόκολλα. Μπορείς να την βάλεις μέσα σε ένα κορνέ αλλά προσωπικά εγώ τη βγάζω με μια σπάτουλα. Με την ίδια σπάτουλα της δίνω το σχήμα που θέλω. Προτιμώ πάντα να της δίνω σχήμα “στεφάνι” για να πετύχω ομοιόμορφο ψήσιμο. Δεν χρειάζεται να έχει τέλειο σχήμα γιατί έτσι κι αλλιώς θα φουσκώσει ελαφρώς κατά τη διάρκεια του ψησίματος και θα διορθωθούν τυχόν ατέλειες. Ψήνουμε στους 140°C για 50 λεπτά.

Για τη διακόσμηση

Συνήθως για τη διακόσμηση επιλέγουμε σαντιγί, φράουλες και κουλί φράουλας (δηλαδή 200 γραμ. φράουλες χτυπημένες στο μπλέντερ με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη). Προτείνω να δοκιμάσετε lemon curd αντί για σαντιγί, που εξισορροπεί την πολύ γλυκιά γεύση της πάβλοβα. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι φρούτα θέλετε (εκτός από φράουλες) όπως κεράσια, βερίκοκα ή φραμπουάζ. Για τη διακόσμηση επέλεξε φυλλαράκια δυόσμου ή ροδοπέταλα (τα οποία όμως δεν τρώγονται!)

Από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη, Instagram @gabnikolaidis

Για περισσότερα, μπείτε στο www.coolartisan.gr