ΥΛΙΚΑ
Για τις πατατοκροκέτες
- 500 γραμ. πατάτα, καθαρισμένη
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο
- 1 κ.σ. λιναρόσπορο
- 3 κ.σ. χλιαρό νερό
- 80 γραμ. αλεύρι καλαμποκιού
- 50 γραμ. ταχίνι
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γραμ. φυτικό τυρί
Για το πανάρισμα
- 300 ml φυτικό ρόφημα σόγιας ΔΕΛΤΑ
- 50 γραμ. ταχίνι
- 200 γραμ. τριμμένη φρυγανιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια.Τις βάζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις βράζουμε.
Εναλλακτικά, τις ψήνουμε για να έχουν λιγότερη υγρασία και να είναι πιο σφιχτές οι πατατοκροκέτες.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το λιναρόσπορο με το νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σοτάρουμε περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Μεταφέρουμε τη βρασμένη πατάτα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι, το ταχίνι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το μείγμα λιναρόσπορου με νερό και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και το καλαμποκάλευρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, για να σφίξει.
Κόβουμε το τυρί σε 12 μικρά κομμάτια.
Ετοιμάζουμε τα υλικά για το πανάρισμα:
Σε ένα μπολ χτυπάμε το ταχίνι με το ρόφημα σόγιας και σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τη φρυγανιά.
Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο.
Πλάθουμε μια-μια τις πατατοκροκέτες βάζοντας στο κέντρο το τυρί.
Περνάμε κάθε πατατοκροκέτα πρώτα από το υγρό μείγμα, μετά από τη φρυγανιά και επαναλαμβάνουμε περνώντας ξανά από το υγρό μείγμα και ξανά από τη φρυγανιά.
Τοποθετούμε τις πατατοκροκέτες σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 – 25 λεπτά.