ΥΛΙΚΑ

• 1 φρέσκο σαλάτα-μαρούλι

• 10 ώριμες φράουλες

• λίγη ψίχα φιστίκι Αιγίνης

Για τα μπαλάκια τυριού

• 150 γραμ. ξινομυζήθρα ή άλλο φρέσκο τυρί κρέμα

• 150 γραμ. ανθότυρο

• 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

• 1 κ.σ. ελαιόλαδο

• ψιλοκομμενο σχοινόπρασο

Για τη βινεγκρέτ

• 1/3 φλ. ελαιόλαδο

• 3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την Πασχαλινή σαλάτα φτιάχνουμε πρώτα τις μπάλες τυριού. Θα χρησιμοποιήσουμε φρέσκα μαλακά λευκά τυριά της άνοιξης. Βάζουμε τα υλικά για τις μπάλες τυριού εκτός από το σχοινόπρασο σε ένα μπολ. Ζυμώνουμε τα υλικά και πλάθουμε μικρές μπάλες τυριού. Κυλάμε τις μισές στο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Τις υπόλοιπες τις αφήνουμε σκέτες.

Στήνουμε τη σαλάτα

Κόβουμε και βάζουμε τη σαλάτα σε πιατέλα. Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις βάζουμε στη σαλάτα.

Βάζουμε από πάνω τις μπάλες τυριού.

Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε αμέσως.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr