ΥΛΙΚΑ
- 4 βρασμένες πατάτες
- 4 αγκινάρες (ζεματισμένες για 2΄-3΄σε αλατισμένο βραστό νερό)
- 2 φλ. αρακά βρασμένο
- 4 βρασμένα αυγά (σφιχτά)
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. καππαρόφυλλα
- 10 ελιές
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
- 1 κρόκο βρασμένου αυγού
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την πασχαλινή σαλάτα με αυγά, καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τις κόβουμε με πιρούνι ακανόνιστα σε μια σαλατιέρα όσο είναι ακόμη ζεστές, γιατί έτσι ρουφούν καλύτερα τη σάλτσα. Προσθέτουμε τις αγκινάρες κομμένες στα τέσσερα, τον αρακά, τα βραστά αυγά κομμένα στα τέσσερα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια -με τα φύλλα τους-, τον άνηθο, το δυόσμο, τα καππαρόφυλλα και τις ελιές.
Για τη σως
Σε μπολάκι βάζουμε το βρασμένο κρόκο αυγού. Τον λιώνουμε με πιρούνι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το ξίδι. Τα ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν σαν κρέμα. Χτυπάμε με αυγοδάρτη και ρίχνουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά όσο οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου και είναι τέλειο!
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όσα πασχαλινά αυγά δεν βάφτηκαν καλά ή έσπασαν κατά το βάψιμο. Αρκεί να μην έχει περάσει μέσα η μπογιά.