ΥΛΙΚΑ
• 12 αυγά βρασμένα (πασχαλινά)
• 4 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε μικρά καρέ
• 1 ματσάκι τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
• 2 καρότα ωμά τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
• 1 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
• 1/3 φλ. ελαιόλαδο
• 2 φλ. μαγιονέζα σπιτική ή εμπορίου
• 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
• 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 2 κ.σ. ξίδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε πρώτα τα πασχαλινά αυγά και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε σε βαθιά σαλατιέρα. Προσθέτουμε το σέλερι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καρότα χοντροτριμμένα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, αλατίζουμε και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε άνηθο, μαϊντανό και τη μαγιονέζα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να ενωθούν όλα τα υλικά.
Σερβίρουμε την αυγοσαλάτα με ψητό αρνί και πράσινη σαλάτα.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr