Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο και 1 πρέζα κανέλα
- 1 κ.σ. κοφτή πελτές ντομάτας
- 1 λίτρο νερό ή ζωμό
- 2 φλ. κοφτό μακαρονάκι
- 1 φλ. γάλα φρέσκο
- 1 γεμάτη κ.σ. κορν φλάουρ
-
1/2 φλ. κεφαλοτύρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε το παστίτσιο στο τηγάνι, ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και σοτάρουεμ για δύο λεπτά, Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για 10 λεπτά.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι να κρεμώσουν τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε το παστίτσιο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε το μισό κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσει. Αν θέλετε πασπαλίστε με λίγο κεφαλοτύρι και αφήστε το λίγα λεπτά στο γκριλ του φούρνου να κάνει κρούστα από λιωμένο τυρί. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.
Μυστικά για το παστίτσιο στο τηγάνι
-Για να μειώσουμε το χρόνο μαγειρέματος του πιάτου, ψήνουμε στην αρχή τον κιμά μόνο του.
-Εάν θέλουμε στην όψη να μοιάζει με το κλασικό παστίτσιο, το πασπαλίζουμε με μπόλικη γραβιέρα και το γκρατινάρουμε στο φούρνο.