ΥΛΙΚΑ
Για το μπισκότο
• 400 γρ. μπισκότα πτι μπερ
• 200 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα
• 700 γρ. μασκαρπόνε
• 4 κρόκοι αυγών
• 50 γρ. ζάχαρη άχνη
• 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
Για το σερβίρισμα
• 150 γρ. μέλι
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• 30 γρ. ρούμι μαύρο
• χυμός από 1/2 πορτοκάλι
• 30 γρ. κουκουνάρια καβουρδισμένα
• 2 ροδάκινα κομμένα σε μακρόστενες φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μπισκότο
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ σε σκόνη και τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ομογενοποιούμε μέχρι να γίνουν ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη σε φόρμα αποσπώμενη ή σε αντίστοιχες μικρές ατομικές φόρμες. “Ντύνουμε” με ζύμη και τα τοιχώματα της κάθε φόρμας σε πάχος 5 χιλιοστών. Ψήνουμε την ζύμη μπισκότου για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Οταν ξεφουρνίσουμε αφήνουμε τις φόρμες να κρυώσουν πολύ καλά και αφαιρούμε τα δακτυλίδια.
Για την κρέμα σοκολάτας
Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και στη συνέχεια την λιωμένη κουβερτούρα. Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τις φόρμες από τα μπισκότα και τα αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο για να πήξουν.
Για το σερβίρισμα
Σε μπεν μαρί βάζουμε το μέλι, το ξύσμα λεμονιού, το ρούμι και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε την σος μελιού από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Γαρνίρουμε το γλυκό με τα ροδάκινα, τα καβουρδισμένα κουκουνάρια και το περιχύνουμε με την σος μελιού.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.steliosparliaros.gr