ΥΛΙΚΑ:

  • 1 συσκευασία paccheri rigati
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 500 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γραμ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 200 γραμ. παρμεζάνα
  • 200 γραμ. μασκαρπόνε
  • 200 γραμ. γκοργκοντζόλα (ή ροκφόρ)
  • 500 γραμ. μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 πολύχρωμες πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, πορτοκαλί)
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ.μπούκοβο
  • αλάτι (κατά βούληση)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για σοτάρισμα
  • 2 κ.σ. λάδι τρούφας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε σε μέτρια ένταση το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι, αφού το έχουμε κοσκινίσει για τυχόν γρομπαλάκια, που θα σβολιάσουν τη σάλτσα μας, Ανακατεύουμε γρήγορα με μια σπάτουλα και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα ανακατεύοντας, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή μπεσαμέλ. Το γάλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε τα 4 τυριά, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τα λαχανικά

Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια ένταση. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά. Αν δυναμώσουμε την ένταση για να κάνουμε πιο γρήγορα τη διαδικασία, δεν θα καραμελώσουν σωστά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές, τα μπαχαρικά και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα

Για τα ζυμαρικά

Βάζουμε 5 λίτρα νερό σε μια φαρδιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι. Βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναφέρεται στις οδηγίες βρασμού, γιατί θα τα τελειώσουμε στο φούρνο.

Για το στήσιμο

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C. Στο τηγάνι που φτιάξαμε τη σάλτσα των τυριών προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα σοταρισμένα λαχανικά και τέλος το λάδι τρούφας. Ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστά