ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμ. φύλλο κανταΐφι
  • 300 γραμ. αμύγδαλα λευκά, ψιλοκομμένα ή 300 γραµ. ψιλοκομμένα καρύδια ή φυστίκι Αιγίνης
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 250 γραμ. βούτυρο αιγοπρόβειο (αυτό που πωλείται στο βάζο), λιωμένο

Σιρόπι

  • 600 γραμ. ζάχαρη
  • 400 γραμ. νερό
  • 50 γραμ. γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα ή όποιο άλλο ξηρό καρπό επιθυμούμε με την κανέλα. Κόβουμε μισή χούφτα κανταΐφι, το ανοίγουμε λίγο με τα χέρια μας ώστε να ξεκολλήσουν οι ίνες μεταξύ τους και βάζουμε στο κέντρο λίγο από το αμύγδαλο. Τυλίγουμε το κανταΐφι σε ρολό, διπλώνοντας παράλληλα τα πλαϊνά προς τα μέσα, για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση. Το μεταφέρουμε σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 24 εκ.

Συνεχίζουμε φτιάχνοντας ρολά και βάζοντάς τα το ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί κολλητά. Όταν τελειώσει το κανταΐφι και έχει γεμίσει το ταψί περιχύνουμε τα ρολά με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 50-60 λεπτά. Αν χρειαστεί ψήνουμε παραπάνω έως ότου ροδίσουν. Λίγο πριν βγάλουμε από το φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σιρόπι

Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 3 λεπτά (από το σημείο βρασμού). Μόλις βγάλουμε το κανταΐφι, όσο είναι ζεστό το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Έτσι θα γίνει πιο τραγανό. Αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να κρυώσει το γλυκό και να απορροφηθεί το σιρόπι.