ΥΛΙΚΑ
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
- 25 γραµ. βούτυρο
- 300 γραµ. ανάμεικτα φρέσκα μανιτάρια
- 1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
- 20 γραµ. αποξηραμένα μανιτάρια
- 250 γραµ. ταλιολίνι ή παπαρδέλες
- 1 λευκό ξηρό κρασί
- Για το σερβίρισμα
- 50 γραµ. φουντούκια σπασμένα
- 1 κ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100 γραµ. τυρί για μακαρόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά επιλέγουμε φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα. Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε μπολ με ζεστό νερό για λίγα λεπτά να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε, φιλτράρουμε το νερό τους και το κρατάμε στην άκρη για τις παπαρδέλες με μανιτάρια.
Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο. Όταν κάψει το λάδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3΄ σε δυνατή φωτιά να πιουν τα υγρά τους προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1΄.
Σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το νερό των μανιταριών, καθώς και τα αποξηραμένα μανιτάρια.
Βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό για 1΄ λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
Όπως στάζουν τα ζυμαρικά τα παίρνουμε με τσιμπίδα και τα προσθέτουμε στη σάλτσα μανιταριών.
Προσθέτουμε τα φουντούκια, το σχοινόπρασο και λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά ώστε να αραιώσει η σάλτσα τους. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τις παπαρδέλες με τη σάλτσα.
Μοιράζουμε σε δυο ζεστά πιάτα και γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο και το τριμμένο τυρί.