ΥΛΙΚΑ

  • 640 γραμ. αλέυρι γ.ο.χ.
  • 160 γραμ. βούτυρο
  • 480 γραμ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 300 ml χυμός πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 80 ml κονιάκ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 2 βανίλιες
  • Για την επικάλυψη ζαχαρόπαστα ή ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα, αρχικά στη μεσαία και στη συνέχεια στην υψηλή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Στη συνέχεια, προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και μόλις ενσωματωθούν, προσθέτετε σιγά σιγά και με συνεχή ροή τον χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχετε διαλύσει τη σόδα και το κονιάκ.

Τέλος, προσθέτετε το αλεύρι, τις βανίλιες και το ξύσμα, και ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Αδειάζετε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήστε την βασιλόπιτα στους 170ο C για 40 λεπτά περίπου.

Στήσιμο

Όταν κρυώσει τελείως η βασιλόπιτα, τη διακοσμείτε με ζαχαρόπαστα ή τη πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.