ΥΛΙΚΑ

Για τις τυροκροκέτες

  • 125 γραμ. γραβιέρα
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα πιπέρι

Για το πανάρισμα

  • 4 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 100 γραμ. σουσάμι
  • σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
  • φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα

Για τη μαρμελάδα ντομάτα

  • 500 γραμ. ντομάτες, χωρίςφλούδες και σπόρους, κομμένες στα δύο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 70 γρ. τζίντζερ, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 30 γραμ. σάλτσα σόγιας
  • 300 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γραμ. μηλόξιδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μαρμελάδα ντομάτα

Βάζουμε τις μισές ντομάτες με τα υπόλοιπα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές.

Τις υπόλοιπες ντομάτες τις κόβουμε σε κύβους 0,5 εκ. και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.

Βάζουμε τον πουρέ της ντομάτας σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και μόλις έρθει σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και προσθέτουμε τους κύβους της ντομάτας.

Συνεχίζουμε να βράζουμε το μείγμα για 15 λεπτά, μέχρι να πήξει η μαρμελάδα.

Τη μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο και τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Για τις τυροκροκέτες

Βάζουμεστο multi όλα τα υλικά για τις κροκέτες και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Το μεταφέρουμε στο ψυγείο για,τουλάχιστον, 1 ώρα , να παγώσει.

Με τα χέρια μας, πλάθουμε μικρά μπαλάκια (κροκέτες) βάρους 15 γρ. το ένα.

Πανάρουμε τις κροκέτες στο αλεύρι, μετά στο αυγό, μετά στο σουσάμι, ξανά στο αυγό και μετά ξανά στο σουσάμι.

Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι σπορέλαιο σε 2-4 εκ. βάθος να κάψει στους 170°C (αν η θερμοκρασία είναι υψηλότερη, οι κροκέτες μπορεί να ανοίξουν).

Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε με τη μαρμελάδα και τα φύλλα δυόσμου.