Είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή με πολλή νοστιμιά, που εντυπωσιάζει όταν την παρουσιάζετε. Όταν μάλιστα κόβεις το ρολάκι και τρέχουν τα τυριά η νοστιμιά του απογειώνεται.

ΥΛΙΚΑ

• 8 λεπτές φέτες μοσχάρι (τρανς η κιλότο)

• 8 φέτες προσούτο ή ζαμπόν βραστό

• 8 φέτες μοτσαρέλα

• λίγο φρέσκο δεντρολίβανο

• λίγο φρέσκο θυμάρι

• 100 γραμ. παρμεζάνα (φλούδες)

• 2 κ.σ. αλεύρι

• 2 κ.σ. βούτυρο

• 1 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1 σπασμένη σκελίδα σκόρδο

• 1 δαφνόφυλλο

• 2 κουταλιές κονιάκ

• 1/2 φλ. ζωμός βοδινού

• αλάτι

• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• 2 κ.σ. γιαούρτι

• 1 κ.σ. μουστάρδα

• λίγες σταγόνες λεμόνι

ΕKΤΕΛΕΣΗ

Για τα πεντανόστιμα μοσχαρίσια ρολάκια γεμιστά με τυρί, απλώνουμε πρώτα τις φέτες μοσχάρι στον πάγκο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με θυμάρι ή δεντρολίβανο ή και τα δύο.

Ακουμπάμε από μια φέτα προσούτο ή ζαμπόν, μία φέτα μοτσαρέλα, λίγες φλούδες παρμεζάνας. Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα ή σπάγκο μαγειρικής. Τα πανάρουμε στο αλεύρι. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ροδίζουμε τα ρολά ολόγυρα για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για ένα λεπτό. Σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τον ζωμό και το δαφνόφυλλο. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, γυρίζοντας τα κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Στο τέλος ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Τραβάμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μουστάρδα και ελάχιστο χυμό λεμόνι. Ανακατεύουμε την πυκνή σάλτσα. Αφαιρούμε τον σπάγκο. Κόβουμε διαγώνια κάθε ρολάκι και το σερβίρουμε συνοδευόμενο με ρύζι ή πουρέ και σαλάτα.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr