ΥΛΙΚΑ
• 125 γραμ. αλεύρι μαλακό
• 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• 1/4 κ.γλ. αλάτι
• 1 κ.σ. ζάχαρη
• 1 αυγό
• 125 γραμ. ξινόγαλο (σε θερμ. δωμ.)
• 125 γραμ. γάλα (σε θερμ. δωμ.)
• 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο και κρύο (40 γραμ.)
Για το σερβίρισμα
• βούτυρο και μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να γίνει λεία η ζύμη για τα pancakes, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, σε ένα μπολ.
Με αυγοδάρτη χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι έως ότου διαλυθούν. Προσθέτουμε το ξινόγαλο και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
Ρίχνουμε το μείγμα του ξινόγαλου με το γάλα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός για τα pancakes. Προσοχή μην ανακατεύετε πολύ ώρα το μείγμα γιατί τότε γίνεται λαστιχωτό, με αποτέλεσμα τα pancakes να βγουν ελαστικά και όχι αφράτα.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα ελάχιστο ελαιόλαδο. Κουταλιά-κουταλιά ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε να ροδίσει για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε τα pancakes με μέλι, με maple syrup, με σοκολάτα αλλά και με γιαούρτι, φρούτα ή ζάχαρη.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr