ΥΛΙΚΑ
- 2 μεγάλες πατάτες
- 1 μικρό κρεμμύδι λευκό
- 1 αυγό
- 2 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ
- Αλάτι, πιπέρι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε την πατάτα και το κρεμμύδι στον τρίφτη και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε σιγά σιγά αλεύρι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι.
Αλείφουμε με ένα πινέλο το ηλιέλαιο στο τηγάνι και βάζουμε 1 1/2 κ.σ το κάθε pancake.
Ψήνουμε και απ τις δυο πλευρές σε μέτρια φωτιά από 2 λεπτά στην κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε ζεστά και τ’ απολαμβάνουμε με φαγητά με σάλτσες, όπως μοσχαράκι ή χοιρινό.