ΥΛΙΚΑ

• 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• 1 κούπα γάλα

• 1 αυγό

• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

• 1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο μούλτι. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν ομογενοποιημένο μίγμα.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το μίγμα μας σε ποσότητα ίση με μια κουταλιά της σούπας.

Η πρώτη ένδειξη ότι τα pancakes σας ψήνεται, είναι οι φουσκάλες που εμφανίζονται.

Όταν όλες οι φουσκάλες σκάσουν, τα γυρνάτε από την άλλη μεριά και τα αφήνετε να ψηθούν για ένα λεπτό και είναι έτοιμα.

Συνεχίζουμε έτσι με το υπόλοιπο μίγμα μας.

Είναι σημαντικό η φωτιά να είναι μέτρια, γιατί έτσι πετυχαίνουμε ένα χρυσό χρώμα στα pancakes.

Καλή επιτυχία!

Από την Γκέλυ Καλουτά