Η Γκέλυ Καλουτά (σ. σ. ναι, της γνωστής, καλλιτεχνικής οικογένειας, πρώτη ανιψιά της Άννας και Μαρίας Καλουτά) έχει δημιουργήσει τα ονομαστά Gelly’ s Cakes και έχει διατελέσει Pastry Chef – Cake Artist στο ξενοδοχείο JW Marriott Marquis Hotel Dubai. Η πρότασή της για σήμερα είναι πανεύκολα, πεντανόστιμα pancakes, φτιαγμένα στο φούρνο.
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 40 λεπτά
YΛΙΚΑ
• 6 αυγά
• 1 φλιτζάνι γάλα
• 1 φλιτζάνι αλεύρι
• Λίγο αλάτι
• 1 κουταλιά της σούπας βανίλια
• 4 κουταλάκια βούτυρο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Καθώς προθερμάνετε το φούρνο, τοποθετήστε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό ταψί 23×33 εκ. και τοποθετήστε το στο φούρνο για να λιώσει. Τοποθετήστε τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια στο μπλέντερ και ανακατέψτε. Ρίξτε τη ζύμη στο ταψί με το λιωμένο βούτυρο. Ψήστε για 20 λεπτά ή έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα και φουσκώσει. Βγάλτε το από το φούρνο και πασπαλίστε με σιρόπι και ζάχαρη άχνη ή φρέσκο ​​χυμό λεμονιού και ζάχαρη άχνη.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για να μην κολλήσουν στο ταψί, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει το βούτυρο να λιώσει τελείως πριν ρίξετε το μίγμα μέσα.
Αν θέλετε να έχετε περισσότερες κορυφές στα pancakes σας, δοκιμάστε να στροβιλίζετε το κτύπημα όταν ρίχνετε και έτσι αναμιγνύεται περισσότερο με το βούτυρο! Εάν ρίχνετε απευθείας στη μέση τότε το βούτυρο θα ωθήσει προς τα πλάγια και εκεί θα πάρετε τις ανυψωμένες σας κορυφές!
Καλύτερα να προετοιμάσετε το μίγμα σε μπλέντερ! Είναι πιο γρήγορο και πιο εύκολο.
Από την Γκέλυ Καλουτά