ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο(1,5kg περίπου) κομμένα στα 16 κομμάτια
  • 1 κ.τ.σ μουστάρδα
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 κ.τ.σ γιαούρτι
  • 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.τ.σ ρίγανη
  • χυμό από 1 ½ λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή

Για τις πατάτες 

  •  5 μέτριες πατάτες
  • 100 γρ βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαιντανό, πάπρικα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις πατάτες 

  1.  Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα τους κατά το ήμισυ, δεν πρέπει να τις βράσουμε τελείως για να μην σπάσουν. Έπειτα τις κόβουμε στην μέση και μετά κυδωνάτες.
  2. Αλατίζουμε τις πατάτες και σοτάρουμε στο τηγάνι με βούτυρο σε μέτρια φωτιά, αν θέλουμε προσθέτουμε σκόρδο και θυμάρι για επιπλέον γεύση.
  3. Όταν πάρουν χρώμα τις γυρνάμε και από την άλλη πλευρά, μην τις ανακινείτε πολύ γιατί θα σπάσουν 

Για τα παϊδάκια

  1. Σε ένα μεγάλο μπoλ βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας μας και ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο μας μέσα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Πρέπει να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και πάνω κάτω αντιστάσεις.
  5. Τοποθετούμε ένα ταψί στον φούρνο με νερό και ακουμπάμε τα παϊδάκια πάνω στην σχάρα, για να πέσει το λίπος στο νερό.
  6. Το ψήνουμε έτσι ώστε να περνάει ο αέρας από παντού και να ψηθούν ομοιόμορφα, ενώ αν τα ακουμπήσουμε στο ταψί από κάτω θα είναι σαν βραστά.
  7. Ψήνουμε για 15 λεπτά από την κάθε πλευρά, σύνολο 30 λεπτά.
  8. Ανά περιόδους τα περνάμε με ένα πινέλο με την μαρινάδα.
  9. Τα σερβίρουμε με πατάτες σωτέ ή σαλάτα.