ΥΛΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο(1,5kg περίπου) κομμένα στα 16 κομμάτια
- 1 κ.τ.σ μουστάρδα
- 100 ml λευκό κρασί
- 1 κ.τ.σ γιαούρτι
- 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.τ.σ ρίγανη
- χυμό από 1 ½ λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή
Για τις πατάτες
- 5 μέτριες πατάτες
- 100 γρ βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
- μαιντανό, πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις πατάτες
- Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα τους κατά το ήμισυ, δεν πρέπει να τις βράσουμε τελείως για να μην σπάσουν. Έπειτα τις κόβουμε στην μέση και μετά κυδωνάτες.
- Αλατίζουμε τις πατάτες και σοτάρουμε στο τηγάνι με βούτυρο σε μέτρια φωτιά, αν θέλουμε προσθέτουμε σκόρδο και θυμάρι για επιπλέον γεύση.
- Όταν πάρουν χρώμα τις γυρνάμε και από την άλλη πλευρά, μην τις ανακινείτε πολύ γιατί θα σπάσουν
Για τα παϊδάκια
- Σε ένα μεγάλο μπoλ βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας μας και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο μας μέσα και ανακατεύουμε καλά.
- Πρέπει να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και πάνω κάτω αντιστάσεις.
- Τοποθετούμε ένα ταψί στον φούρνο με νερό και ακουμπάμε τα παϊδάκια πάνω στην σχάρα, για να πέσει το λίπος στο νερό.
- Το ψήνουμε έτσι ώστε να περνάει ο αέρας από παντού και να ψηθούν ομοιόμορφα, ενώ αν τα ακουμπήσουμε στο ταψί από κάτω θα είναι σαν βραστά.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά από την κάθε πλευρά, σύνολο 30 λεπτά.
- Ανά περιόδους τα περνάμε με ένα πινέλο με την μαρινάδα.
- Τα σερβίρουμε με πατάτες σωτέ ή σαλάτα.