ΥΛΙΚΑ
• 250 γραμ. (1 συσκευασία) φυτική σαντιγί
• 400 γραμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα
• 410 γραμ. (1 συσκευασία) γάλα εβαπορέ
• 1 ½ κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με μίξερ χειρός χτυπάμε για 5΄ τη φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά και να φουσκώσει. Λίγο-λίγο και πάντα χτυπώντας με το μίξερ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Τώρα το μείγμα μας έχει γίνει μια παχιά κρέμα.
Σιγά-σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ, γιατί το μείγμα αραιώνει και πιτσιλάει. Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια.
Παγώνουμε το παγωτό για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός, να αφρατέψει καλά, για 5′, σε δυνατή ταχύτητα. Παγώνουμε στην κατάψυξη.
Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία (προτείνω 2-3 φορές) τόσο πιο αφράτο θα είναι στο τέλος το αποτέλεσμα.
Αν θέλετε να φτιάξετε παγωτό με άλλες γεύσεις, δεν έχετε παρά να προσθέστε στο παγωτό σας καλής ποιότητας κακάο ή τρίμμα σοκολάτας για γεύση σοκολάτας ή πουρέ φρέσκων φρούτων για φρουτένια γεύση και απλά χτυπήστε τα με το μίξερ στο μείγμα.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr