ΥΛΙΚΑ
• 1/2 λίτρο γάλα
• 1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος
• 40 γρ. κακάο
• 200 γρ. σοκολάτα 64% κακάο
• 8 κρόκοι αυγών
• 100 γρ. άχνη ζάχαρη
Για 6-8 άτομα. Προετοιμασία: 10 λεπτά. Αναμονή: 2 ώρες
Απαραίτητος εξοπλισμός: παγωτομηχανή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μικρή κατσαρόλα, σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κακάο και τη σοκολάτα, σπασμένη σε καρέ, σε λείο μείγμα.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα.
Βράζετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας, όπως και για την κρεμ ανγκλέζ.
Όταν πήξει το μείγμα, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Φιλτράρουμε την κρέμα με λεπτό σουρωτήρι. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για 2 ώρες πριν τη βάλουμε στην παγωτομηχανή.