ΥΛΙΚΑ

Για το ζαμπαγιόν

• 5 κρόκοι αυγών

• 110 γρ. άχνη ζάχαρη

• 1 κύβος μαλακό βούτυρο

Για την κρέμα

• 200 γρ. σοκολάτα 52-70% κακάο

• 120 ml κρέμα γάλακτος

• 35 γρ. κακάο

• 5 ασπράδια αυγών

• 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Για 4 ατομικές φόρμες. Προετοιμασία: 24 ώρες

Απαραίτητος εξοπλισμός: ατομικές φόρμες για σουφλέ, ηλεκτρικό μίξερ, αντικολλητικό χαρτί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε 4 λωρίδες αντικολλητικό χαρτί 6×15 εκ., τυλίγουμε τις φόρμες γύρω γύρω και στερεώνουμε με ένα λάστιχο. Πρέπει να ξεπερνούν κατά 2-3 εκ. το χείλος κάθε φόρμας. Ετοιμάζουμε το ζαμπαγιόν. Μέσα σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τους κρόκους, την άχνη ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας νερό. Βάζουμε το μπολ σε ζεστό μπεν μαρί και χτυπάμε το μείγμα με το μίξερ για 15 λεπτά περίπου. Όταν το μείγμα πήξει αρκετά, προσθέτουμε το βούτυρο. Βγάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί και χτυπάμε το μείγμα για 12 λεπτά ακόμη, ενώ κρυώνει. Το αφήνουμε στην άκρη.

Τρίβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνετε σε χλιαρό μπεν μαρί. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα την κρέμα μέχρι να πάρει βράση και μετά προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το κακάο. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να πήξει αρκετά το μείγμα.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και μετά προσθέτουμε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ζαμπαγιόν και τη μαρέγκα με τη σοκολάτα.

Γεμίζουμε τις φόρμες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 24 ώρες. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και σερβίρουμε τα παγωμένα σουφλέ.

TIP: Καλό είναι να το ετοιμάσουμε μια – δυο μέρες νωρίτερα, σε ατομικές φόρμες.