ΥΛΙΚΑ

  • 8 φέτες ψωμί του τοστ
  • 2 λουκάνικα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 φλ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 1 ½ φλ. γραβιέρα τριμμένα
  • 7 αυγά
  • ½ φλ. γάλα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 250 ml κρέμα γάλακτος light

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την ομελέτα με λαχανικά, αραδιάζουμε πρώτα το ψωμί σε λαμαρίνα και το ψήνουμε για 25 λεπτά στους 150οC να ροδίσει καλά και να φρυγανιστεί.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε  τα λουκάνικα και τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν.

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Κάνουμε μία στρώση φρυγανισμένο ψωμί και πασπαλίζουμε τυρί. Αδειάζουμε τη μισή γέμιση. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και την υπόλοιπη γέμιση.

Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος  light, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μαϊντανό. Περιχύνουμε τα υλικά.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε βάρος επάνω. Αφήνουμε να ρουφήξει για 30 λεπτά.

Πασπαλίζουμε τυρί και ψήνουμε την σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 40 λεπτά.