Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει μια συνταγή για το γρηγορότερο και νοστιμότερο φαγητό που μπορείτε να ετοιμάσετε και να κερδίσετε τις εντυπώσεις.
ΥΛΙΚΑ
• 6 αυγά
• 3 βρασμένες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
• 3 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε λεπτές φέτες
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 1/3 φλ. φρέσκο γάλα
• 1/2 φλ. τρίμματα φέτας ή ανθότυρου
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1/4 φλ. ελαιόλαδο
• λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε, σε βαθύ τηγάνι, πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τις πατάτες να μελώσουν (όχι να κάνουν κρούστα) για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις λεπτές φέτες κολοκυθιού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 3΄- 4΄.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά µε σύρμα, να ενωθούν, προσθέτουμε τη φέτα, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον άνηθο. Στο τέλος, προσθέτουμε και το γάλα. Περιχύνουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια µε το μείγμα των αυγών. Ανακινούμε το τηγάνι από το χερούλι, δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και σκεπάζουμε µε καπάκι το τηγάνι. Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί για 5΄. Με προσοχή, την αναποδογυρίζουμε µε το καπάκι ή µε ένα μεγάλο, ρηχό πιάτο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3΄-4΄. Την αδειάζουμε σε πιατέλα και την κόβουμε σε τρίγωνα.
Extra μυστικά για την τέλεια ομελέτα
• Το γάλα στην ομελέτα δίνει υγρασία και την κάνει αφράτη.
• Δεν ψήνουμε την ομελέτα σε δυνατή φωτιά για να προλάβει να ψηθεί μέχρι μέσα.
• Με το βράσιμο της πατάτας, αποφεύγουμε να τραβήξουν-ρουφήξουν λάδι.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr