ΥΛΙΚΑ

• 2 σπαλομπριζόλες μόσχου, βάρους 1,2 κιλά

• αλάτι και πιπέρι

H μαρινάδα

• 1 ματσάκι θυμάρι

• 1 ματσάκι θρούμπι

• 2 σκελίδες σκόρδου

• 1 λεμόνι ακέρωτο

• 8 κ.σ. ελαιόλαδο

• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβετε το θυμάρι και το θρούμπι για να ξεχωρίσετε τα φύλλα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο. Τρίβετε το λεμόνι, κρατάτε το ξύσμα και στη συνέχεια το στύβετε. Σε βαθύ σκεύος χτυπάτε τη μισή ποσότητα από τον χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα μυρωδικά, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι. Βάζετε τις μπριζόλες στη μαρινάδα, τις σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τις αφήνετε για 1 ώρα σε δροσερό μέρος. Τις γυρίζετε και τις αφήνετε για 1 ώρα ακόμα.

Ετοιμάζετε το μπάρμπεκιου, ζεσταίνετε τη σχάρα στη φωτιά και όταν τα κάρβουνα ανάψουν καλά, βάζετε τις μπριζόλες αλειμμένες με τη μαρινάδα. Τις αφήνετε να ψηθούν για 3 έως 5 λεπτά, ανάλογα με το πάχος τους, τις γυρίζετε και αφήνετε για 3 έως 5 λεπτά ακόμα. Τις κόβετε σε φέτες και σερβίρετε με φρέσκο πιπέρι.

Μυστικά: Αν προτιμάτε τις μπριζόλες καλοψημένες, υπολογίζετε λίγα λεπτά επιπλέον χρόνο ψησίματος από κάθε πλευρά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φρέσκα με αποξηραμένα μυρωδικά, τα οποία έχετε τη δυνατότητα να προμηθευτείτε από όλα τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο βιβλίο BARBEQUE – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΥΤΡΑ