ΥΛΙΚΑ
• 250 γραμ. noodles αυγού
• 3 κ.σ. σουσαμέλαιο ή ηλιέλαιο
• 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
• 1 ξερό κρεμμύδι
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 κόκκινη πιπεριά
• 250 γραμ. μικρές φούντες μπρόκολο
• 250 γραμ. μανιτάρια φρέσκα
• 2 καρότα
• 1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
• 5 κ.σ. teriyaki sauce
• 2 κ.σ. sweet chili sauce
Για το γαρνίρισμα
• πράσινα φύλλα από 2 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
• λίγο σουσάμι
• λίγα φιστίκια κάσιους, ωμά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο για τα νούντλς σε μικρές και λεπτές φέτες. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε φέτες και το καρότο με την πιπεριά σε μπαστουνάκια.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε γουόκ η σε βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μπρόκολο, την πιπεριά και το καρότο. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά επιπλέον. Προσθέτουμε την teriyaki sauce και ανακατεύουμε. Σιγομαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, και προσθέτουμε τη σάλτσα sweet chili.
Βάζουμε μπόλικο νερό στην κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα noodles αυγού και τα βράζουμε 3 λεπτά. Τα πιάνουμε με μία λαβίδα, και όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στο γουωκ με τα λαχανικά και το κοτόπουλο. Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι, φιστίκια κάσιους και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι (τα πράσινα φύλλα μόνο). Σερβίρουμε αμέσως τα νουντλς σε τέσσερα μπολ.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr