ΥΛΙΚΑ

  • 250γραμ. ρεβίθια
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια (ψιλοκομμένα)
  • 1 καρότο (ψιλοκομμένο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ ταχίνι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, για περίπου 18-24 ώρες.

Την επομένη, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλύπτονται τα ρεβίθια και φέρνουμε σε βρασμό. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αφαιρούμε τον αφρό και κατόπιν σουρώνουμε εκ νέου.

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε νερό σε ποσότητα διπλάσια από αυτή των ρεβιθιών, τα δαφνόφυλλα και τον κύβο λαχανικών. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 2 με 2,5 ώρες , ανάλογα με το χρόνο βρασμού που χρειάζονται τα ρεβίθια μας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και, όσο είναι ακόμη ζεστό το φαγητό, μεταφέρουμε το 1/3 του ζωμού σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το ταχίνι, το χυμό από το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και επιστρέφουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε!