ΥΛΙΚΑ

• 400 γραμ. χαλβάς του μπακάλη (κομμένος σε ακανόνιστα χοντρά κομμάτια)

• 300 γραμ. κουβερτούρα (λιωμένη και χλιαρή)

• 150 γραμ. ταχίνι (ολικής άλεσης)

• 100 γραμ. αμύγδαλα (καβουρδισμένα και χοντροκομμένα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πανεύκολο νηστίσιμο μωσαϊκό ή αλλιώς νηστίσιμος κορμός με ταχίνι, χαλβά και καβουρδισμένο αμύγδαλο. Ακολουθήστε τη συνταγή αλλά και τα μυστικά, που θα βρείτε παρακάτω και απογειώστε τη γεύση.

Λιώνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά.  Αφού λιώσουμε την κουβερτούρα την αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνει χλιαρή.

Σε ένα μπολ, βάζουμε το ταχίνι ολικής. Ρίχνουμε λίγη-λίγη τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις το μίγμα με μια μαλακή σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το ταχίνι με τη σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου.

Προσθέτουμε το χαλβά χοντροκομμένο καθώς και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά τα υλικά. Δημιουργείται μια μάζα σοκολάτας, όπως στο κανονικό μωσαϊκό σοκολάτας με μπισκότα. Βάζουμε το μωσαϊκό σε μια λαδόκολλα ή σε μία μεμβράνη και ρολάρουμε δίνοντας το σχήμα του κορμού. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει για περίπου 2 ώρες ώσπου να κόβεται.

Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Είναι ένα νόστιμο γλυκό ή υγιεινό σνακ που δίνει ενέργεια.

Για περισσότερα μπείτε στο www.argiro.gr