ΥΛΙΚΑ
- 300 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρότερα κομμάτια
- 200 γραμ. ρόφημα αμυγδάλου
- 80 γραμ. φιστικοβούτυρο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γραμ. ξηροί καρποί της επιλογής μας (φιστίκι, φιστίκι Αιγίνης, αμύγδαλο, φουντούκια, καρύδια)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στήνουμε μπεν μαρί βάζοντας ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει.
Μέσα στο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα μαζί με το ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε για 30 με 40 λεπτά το μείγμα στην άκρη, να κρυώσει για να πλάθετε πιο εύκολα.
Στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε μια λαδόκολλα και του δίνουμε σχήμα κορμού.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και έπειτα σερβίρουμε.
Διατηρείται για έως και 10 μέρες.