Γι΄ αυτό επιλέγουμε ένα ρηχό και ευπαρουσίαστο ταψί και το σίγουρο είναι ότι με το που θα το παρουσιάσετε θα γίνει μεμιάς ανάρπαστο.

ΥΛΙΚΑ

• 200 γρ. σοκολάτα μαύρη 70% κακάο

• 120 γρ. άχνη ζάχαρη

• 3 αυγά

• 130 γρ. βούτυρο, μαλακό

• 50 γρ. αλεύρι

• 20 γρ. αμυγδαλόψιχα σε σκόνη

• 2 πρέζες κανέλα σε σκόνη

• 120 γρ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα

Για 4-6 άτομα. Προετοιμασία: 20 λεπτά. Μαγείρεμα: 20-25 λεπτά. Αναμονή: 2 ώρες

Απαραίτητος εξοπλισμός: τετράγωνο ταψάκι (15 εκ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια, σε χλιαρό μπεν μαρί.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, την κανέλα, τη σοκολάτα και την καρυδόψιχα.

Βάζουμε τη ζύμη στο ταψί. Ψήνουμε στους 180οC για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε το μπράουνι να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Παραλλαγή: Αντικαθιστούμε τα καρύδια με πεκάν, μακαντέμια, φουντούκια, αμύγδαλα ή μείγμα ξηρών καρπών.