ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
- 3 κ.σ. λάδι
- 1/2 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
- 5 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ. σόγια σως
- 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- Αλάτι, πιπέρι
- Κρεμμύδι φρέσκο
- Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τοτζίντζερ, το μέλι, τη σόγια, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα και το αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C. Τοποθετήστε τα μπουτάκια κοτόπουλου μαζί με τη μαρινάδα σε ένα ταψάκι και ψήστε τα για 35-40’ ή ως ότου ροδίσουν. Γυρίστε το κοτόπουλο τακτικά, με αυτό τον τρόπο διατηρεί τους χυμούς του και παραμένει τρυφερό. Στο τέλος, ψήστε το κοτόπουλο για 5’, σε υψηλή θερμοκρασία,από κάθε πλευρά για να κάνει ωραία κρούστα. Γαρνίρετε με φρέσκο κρεμμύδι και σουσάμι.