ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό αρνί (μπούτι) ψαχνό κομμένο σε μικρά κομμάτια
• 1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
• 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
• 200 γραμ. κασέρι κομμένο σε κύβους
• 150 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 1/2 κιλό γιαούρτι σακούλας
• πιπέρι, αλάτι
• 1 πακέτο φύλλο σφολιάτα (ή 2 φύλλα κουρού)
• λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την πασχαλινή πίτα με ψητό αρνί που περίσσεψε, ψιλοκόβουμε πρώτα το κρέας, τα κρεμμύδια και τον άνηθο.
Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και το αρνί σε μια κατσαρόλα, να πιουν τα υγρά τους. Τέλος ρίχνουμε τον άνηθο. Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα υλικά σε δυνατή φωτιά για 5′. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με κονιάκ. Σιγοβράζουμε για 15΄, να πιουν τα υγρά τους.
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο μεγάλο σκεύος, στρώνουμε το ένα φύλλο και από πάνω απλώνουμε το γιαούρτι. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα, από πάνω ρίχνουμε το κρέας, αφού έχει κρυώσει και δεν έχει υγρά. Τέλος ρίχνουμε το κασέρι κομμένο σε κύβους. Σκεπάζουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο. Λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια της.
Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τρυπούλες στην επιφάνεια και ψήνουμε σε αέρα στους 170 βαθμούς C μέχρι να ψηθεί το φύλλο για περίπου 45′.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr