ΥΛΙΚΑ
- 250 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ
- 5 γραμ. μπέικιν πάουντερ
- 140 γραμ. μαλακό βούτυρο
- 140 γραμ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. μέλι
- 160 γραμ. ταχίνι
- ¼ κ.γ. αλάτι
- Σουσάμι για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός καλά, μέχρι να αφρατέψει λίγο.
Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι και ανακατεύουμε πάλι. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι , το αλάτι και το μπέικιν και ανακατεύουμε με το χέρι να κάνουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε μπαλάκια στη παλάμη μας τα πιέζουμε λίγο ώστε να γίνουν πιο επίπεδα και ακουμπάμε τη μια τους πλευρά σε ένα πιατάκι που έχουμε βάλει το σουσάμι ώστε να κολλήσει το σουσάμι πάνω.
Ψήνουμε τα μπισκότα σε δυο δόσεις στον φούρνο στους 170ο C στον αέρα για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.