ΥΛΙΚΑ

  • 750 γρ μοσχαρίσιος κιμάς ελιά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 5 κ.σ. ξερό ψωμί του τοστ (χωρίς κόρα τριμμένο στον τριφτή)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 γραμ. κασέρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 τομάτα τριμμένη
  • 4 γλυκοπατάτες
  • 1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και το στραγγίζουμε καλά να φύγουν τα υγρά του.

Δεν αλατίζουμε τον κιμά καθόλου, μόνο στο τέλος όταν ψηθούν τα μπιφτέκια μας.

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα.

Φτιάχνουμε 6 μπιφτέκια, από 125 γραμμμάρια το κάθε ένα.

Κόβουμε το κασέρι σε κομμάτια, το κάθε μπιφτέκι θα πάρει 70 γραμ. κασέρι περίπου.

Βάζουμε στον πάγκο εργασίας μας το ένα μπιφτέκι, το πιπερώνουμε.

Προσθέτουμε στο κέντρο του ένα κομμάτι κασέρι μετά βάζουμε το άλλο από πάνω και πιέζουμε περιμετρικά για να ενωθεί και να κλείσει.

Βάζουμε τα μπιφτέκια στο ψυγείο για άλλη μια ώρα.

Στη συνέχεια τα ψήνουμε για λίγο σε μαντεμένια σχάρα, που είναι πολύ ζεστή και μετά στον φούρνο τα βάζουμε στον φούρνο στους 200ο C για 20 λεπτά.

Για τις γλυκοπατάτες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C

Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.

Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε μέσα τα μπαχαρικά.

Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά με το μείγμα με το λιωμένο βούτυρο και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε και το θυμάρι.

Ψήνουμε για 35 λεπτά και ανακατεύουμε ανά διαστήματα.

Σερβίρουμε τις πατάτες μαζί με τα μπιφτέκια