Special Sticks
Θα χρειαστώ:
Υλικά (για 30 τεμάχια ανά γεύση):
Για τις ζύμες
- 3 φύλλα σφολιάτιας (1 για κάθε γεύση)
- 1 φλιτζάνι νερό
Για την αλμυρή γεύση α
- μισό φλιτζάνι σουσάμι
- μισό φλιτζάνι παπαρουνόσπορο
- 3 κουταλιές της σούπας κουρκουμά
Για την αλμυρή γεύση β
- μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- μισό φλιτζάνι σουσάμι
Για τη γλυκιά γεύση
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας κανέλα
Συσκευές και σκεύη
- φούρνος
- ταψί του φούρνου της κουζίνας μας
- λαδόκολλα
- πινέλο σιλικόνης
- πλάστης
- πιρούνι
- μαχαίρι
Εκτέλεση
- Ανοίγω ελαφρά το φύλλο σφολιάτας με τον πλάστη.
- Τρυπάω όλη την επιφάνειά του με το πιρούνι.
- Απλώνω με το πινέλο νερό σε όλη την επιφάνειά του.
- Απλώνω τα υλικά, ανάλογα με τη γεύση που θέλω.
- Κόβω τη ζύμη σε στενόμακρες λωρίδες.
- Απλώνω μια λαδόκολλα στο ταψί.
- Στρίβω την κάθε λωρίδα.
- Τις τοποθετώ στο ταψί.
- Βάζω το ταψί στον φούρνο και ψήνω στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
…Σερβίρω!
Τα special sticks είναι το σχολικό project της «Εικονικής Μαθητικής Επιχείρησης» του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νέου Ηρακλείου Αττικής, που πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία κατά το σχολικό έτος 2017-18. Ο λογότυπος του προϊόντος σχεδιάστηκε από τον καθηγητή εικαστικών Αντώνη Κανέλλο μαζί με τους μαθητές.
Η συνταγή για τα «Special Sticks» συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο «Απλά και διαφορετικά», του Γιώργου Ευγενειάδη, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ.
Link για το βιβλίο: