ΥΛΙΚΑ

Για τη Βάση

  • 2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα

  • 4 μεγάλα αυγά χτυπημένα (ελευθέρας βοσκής κατά προτίμηση)
  • 2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
  • Χυμό από 3 λεμόνια
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από 3 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση, ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι και τη ζάχαρη καλά με τα χέρια μέχρι να αποκτήσει την υφή ζύμης.

Απλώνουμε τη ζύμη, με τα δάκτυλα, σε ένα οριζόντιο ταψάκι και την ψήνουμε στους 180° C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Για τη γέμιση, χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.

Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών. Ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη μπισκοτένια βάση, η οποία πρέπει να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ψήνουμε στους 180°C για 25 λεπτά.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Κόβουμε σε οριζόντιες μπάρες και σερβίρουμε.