ΥΛΙΚΑ

  • 400 γραμ. τυρί κρέμα
  • 300 γραμ. ανθότυρο φρέσκο
  • 200 γραμ. ροκφόρ ή ξυνομυζήθρα (ή άλλο έντονο μαλακό τυρί )
  • 100 γραμ. καρύδια ή φιστίκι Αιγίνης
  •  1 κ.σ. βούτυρο
  •   λίγους κρόκους κόκκινο πιπέρι
  •   κράνμπερι
  •   1 ρόδι
  •   κρακεράκια για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μπάλα τυριού με καρύδια και ρόδι, αφήνουμε όλα τα τυριά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ και αναδεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, ώστε να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα καθώς και το φιστίκι Αιγίνης ολόκληρο. Ρίχνουμε το λιωμένο ζεστό βούτυρο ώστε να ενωθούν τα υλικά.

Σε στρογγυλό μπολ απλώνουμε βρεγμένο κομμάτι τουλπάνι. Αδειάζουμε το μείγμα τυριού. Κλείνουμε το τουλπάνι δένοντας το. Αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο το μείγμα για 2-3 ώρες.

Βγάζουμε το τουλπάνι και φορμάρουμε την μπάλα τυριού με τα χέρια σε στρογγυλό σχήμα. Την κυλάμε σε σπόρους ροδιού να ντυθεί ολόγυρα.

Την βάζουμε πάνω σε ξύλο κοπής ντυμένο με πράσινα φύλλα σαλάτας.

Γαρνίρουμε με κρακεράκια.