ΥΛΙΚΑ
• 2 κιλά μοσχάρι (προτιμότερο είναι το χτένι σπάλας)
• 5 σκελίδες σκόρδο
• 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ή λίγο αποξηραμένο
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 φλ. ντοματάκια κονκασέ
• 1½ φλ. ζωμός κρέατος ή νερό
• 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
• 1 κ.γλ. ζάχαρη
• 1/4 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
• 1 κυδώνι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τέλειο μοσχάρι κοκκινιστό με ρύζι, αφήνουμε το μοσχαράκι για 35΄-40΄να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Κόβουμε τις σκελίδες σκόρδου σε δοντάκια. Με μυτερό μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες γύρω-γύρω από το μοσχάρι και μπήγουμε τα δοντάκια σκόρδου. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα, ίσα που να χωράει το κρέας. Ροδίζουμε καλά το μοσχαράκι απ’ όλες τις πλευρές για περίπου 10΄. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε με κουτάλα στη βάση της κατσαρόλας. Σβήνουμε με το κρασί και ντεγκλασάρουμε την κατσαρόλα τρίβοντας τη βάση της. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ντομάτες, θυμάρι, ζωμό, κρασί, κυδώνι, ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 2 ώρες, έως ότου μαλακώσει το κρέας και αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού. Όταν βράσει καλά το κρέας, το βγάζουμε σε πιατέλα. Το σκεπάζουμε να διατηρηθεί ζεστό.
Βράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να γλασάρει, να δέσει για λίγα λεπτά. Κόβουμε σε φέτες το κρέας σε πιατέλα και το περιχύνουμε με τη σάλτσα του. Σερβίρουμε το κοκκινιστό μοσχάρι με ρύζι, πουρέ ή πατάτες.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr