ΥΛΙΚΑ

  • 1½ κιλό μοσχάρι (ελιά) κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε καρέ
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε καρέ
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ.γλ. δυόσμος

Για τη σως γιαουρτιού

  • 500 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γλ. δυόσμος
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μοσχάρι κατσαρόλας με λαχανικά, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος γύρω γύρω. Προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το ξερό κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, το πράσο, το καρότο και τις καυτερές πιπεριές, και τα αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά. Μπορείτε να προσθέσετε ό, τι λαχανικά σας αρέσουν. Ταιριάζει πολύ ο αρακάς και τα στρογγυλά φασολάκια.  Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού. Δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά το φαγητό. Τα υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά είναι αρκετά.

Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Όταν βράσει και μαλακώσει το κρέας, βάζουμε όλα τα υλικά για τη σως γιαουρτιού σε μπολ. Αφήστε το φαγητό να σταθεί για 5’ να πέσει ο βρασμός για να ρίξετε την σάλτσα γιαούρτι.

Τα αλατοπιπερώνουμε και τ’ ανακατεύουμε. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και περιχύνουμε με το γιαούρτι. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε με πατάτες ή ρύζι.