ΥΛΙΚΑ

• 500 γραμ. σπαγγέτι

• 800 γραμ. αχιβαδάκια (vongole)

• 2 σκελίδες σκόρδο

• 1/3 φλ. ελαιόλαδο

• 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη

• 2 κ.σ. φρυγανιά

• 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

• φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μακαρόνια με αχιβάδες, πλένουμε πρώτα τα αχιβαδάκια σε μπόλικο νερό. Τα αφήνουμε για 1 ώρα σε μπολ καλυμμένα με νερό να αποβάλουν την άμμο. Τα ξεπλένουμε ξανά. Σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο και την πιπεριά για 1΄, να ξανθύνουν. Αφαιρούμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τα αχιβαδάκια με ελάχιστο νερό και δυναμώνουμε τη φωτιά.

Πάρτε τα μικρά αχιβαδάκια, είναι πιο εύγευστα, και μην τα παραβράσετε γιατί σκληραίνουν και χάνουν τη νοστιμιά τους. Σκεπάζουμε το τηγάνι και ανακατεύουμε πότε-πότε για να ανοίξουν οι αχιβάδες (4΄-5΄). Όσες αχιβάδες δεν ανοίξουν, τις αφαιρούμε. Προσθέτουμε τη φρυγανιά και το μαϊντανό. Στο μεταξύ, βράζουμε τα σπαγγέτι 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Όπως στάζουν, με τσιμπίδα, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και αλατοπιπερώνουμε. Σε δυνατή φωτιά τα αφήνουμε για 2΄ μέχρι το νερό των ζυμαρικών και το ζουμί από τα αχιβαδάκια να γίνουν παχιά σάλτσα.

Μοιράζουμε σε τέσσερα πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.

Για περισσότερα, μπείτε στο www.argiro.gr