ΥΛΙΚΑ
• 3 φύλλα σφολιάτα βουτύρου
• 500 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
• 700 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
• 500 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
• 160 γρ. ζάχαρη
• 6 αβγά
• 2 κρόκοι αβγών
• 100 γρ. κορν φλάουρ
• ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού και τα βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα αβγά (ολόκληρα και κρόκους). Μόλις πάει να βράσει το γάλα, προσθέτουμε το μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη (να εφάπτεται στο γλυκό). Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε στο μίξερ (χρησιμοποιώντας το φτερό). Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα.
Απλώνουμε τη σφολιάτα στη λαμαρίνα του φούρνου και τρυπάμε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι πολλές φορές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 30 λεπτά τουλάχιστον. Στη μισή ώρα αναποδογυρίζουμε το φύλλο της σφολιάτας, το πιέζουμε να φύγει ο αέρας. Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
Απλώνουμε τη μισή κρέμα στη σφολιάτα και την καλύπτουμε με ένα δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο σφολιάτας. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Για περισσότερα, μπείτε στο www.steliosparliaros.gr