ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό φράουλες
- 600 γραμμ. έως 1 κιλό ζάχαρη
- ¼ φλιτζ. χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε καλά τις ώριμες φράουλες, κόβετε τα κοτσάνια τους και τις βάζετε σε λεκάνη. Τις λιώνετε με το χέρι. Τις ρίχνετε σε φαρδιά κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού.
Τις αφήνετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι η μαρμελάδα να πέφτει σε παχύρρευστη μάζα.
Αφού κρυώσει, τη βάζετε σε αποστειρωμένα βάζα και τη φυλάτε στο ψυγείο.